comment 0

Euphoric prize winning Swiss children’s hospital design

This is the award winning design for the children’s emergency unit at the Lausanne University Hospital in . The prize was won by Architects von Gerkan, Marg and Partners (gmp), with partners JB FerrariThe atmosphere is complete with a heavenly array of colours and shapes from nature as well as a stunning view of the natural outdoor courtyard. Natural light spills into the space through cascading windows, the space is enchanting and filled with life. It’s bound to bring happiness and wellbeing to any child, man or woman.

Dr Ulrich R once conducted a study of patients that all had undergone gallbladder surgery in 1972-1981, he chose forty six patient who had a view of a brick wall and twenty three whose window looked out on a view of nature. Whilst taking into account the age and medication taken by each patient he concluded that the people that looked out onto nature recovered a full day sooner than the patients who did not.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s